Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Comenius project

2013.09.22

 

Örömmel tudatom, hogy ismét nyertünk egy nemzetközi projektet, „Aktív, sportos egészséges élet” címmel. Ez egy nagyon sokoldalú projekt, melyben tanulóink nem csupán sportolnak, de más érdekes tevékenységeket is végre kell, hogy hajtsanak.

Mivel minden testnevelés órán futnak tanulóink, ezeket a kilométereket összeadjuk, és egy képzeletbeli utazásra indulunk egy képzeletbeli térképen az éppen aktuális partnerországba. Első találkozónk Portugáliában lesz, melyen igazgató nővel képviseljük iskolánkat. Az oda úthoz szükséges kilométerek már majdnem Portugáliánál tartanak.

Természetesen az első találkozónkon mutatjuk be egymásnak az országunkat, iskolánkat röviden egy Power Pointos bemutatóval.

A későbbiek során hagyományos játékokat elevenítünk fel, melyből DVD-s bemutató készül. A legjobb képekből pedig elkészítjük a 2014-es naptárt.

Élsportolókat hívunk meg, akik a sport fontosságáról, annak hatásáról az életükre, pályafutásukra, valamint a sportszerűség fontosságáról beszélgetnek a gyerekekkel.

Ezen kívül az egészséges élet, egészséges táplálkozás is fontos, kutakodásra serkenti őket. Ennek keretén belül feltérképezzük a gyerekek táplálkozási szokásait.

A két év során természetesen arra serkentjük tanulóinkat, hogy a tömegkommunikációs eszközökön keresztül „társalogjanak” a partnerország tanulóival. Ezzel is fejlesztve kapcsolatteremtő készségüket. Reményeink szerint eközben idegen nyelvhasználatuk is fejlődik, szókincsük gyarapszik, megismerhetik a másik ország kultúráját és tolerancia készségük arra a szintre fejlődik, mely szükséges a békés egymásmellet éléshez.

A projektben elvégzett munkáról, azok eredményeiről folyamatosan fogok tájékoztatni mind a Dömsödi Hírnök hasábjain, mind pedig az iskola weboldalán http://www.domsodisuli.eoldal.hu/ .

Aki szeretné megtekinteni az elmúlt évben zárt projektünkről készült képeket, és olvasni az elvégzett munkákról, az megtekintheti a http://www.comeniuseucultur.eoldal.hu/ weboldalon.